Blauwhuis

sint-vituskerk-blauwhuis

Parochie-locatie Blauwhuis, welkom

Welkom op de website van de locatie Blauwhuis, sinds 1 januari 2014 onderdeel van de Sint Antonius van Padua Parochie. Voorheen de Sint Vitusparochie.
Blauwhuis is een enthousiaste katholieke enclave, gevormd rondom de eerste Friese Cuyperskerk.
De Sint Vituskerk en pastorie, sinds 1999 een rijksmonument, zijn met recht de trots van de parochie. De locatie Blauwhuis telt ongeveer 600 parochianen.
De meeste parochianen zijn natuurlijk woonachtig in het dorp zelf, maar ook zijn er een aantal voorkeursleden in de omliggende dorpen trouw gebleven aan de parochie. Sinds september is onze geestelijk leider pastoor van der Weide, bijgestaan door pastoraal werker Drs. Foekema.

Voor het Open Monumenten Weekend 2016 is er een mooi filmpje gemaakt over onze prachtige Sint Vituskerk:

Kaarten

Kaart B. HobmaEr zijn kaarten gemaakt door Bouke Hobma, met prachtige aquarel tekeningen van Blauwhuis. Deze kaarten zijn te koop bij ServicePartner Brouwer Elektro. Ze kosten € 5,00 per setje van 6, de opbrengst komt geheel ten goede aan onderhoud- en restauratiewerkzaamheden aan onze kerk!