Kerkhof Sneek

Begraafplaatskapel_Sint_Martinus_Sneek

Dit kerkhof is geopend in 1892 op een destijds ver buiten de stad gelegen terrein tussen de Leeuwarderweg en de Zwette. De poort, doodgraverswoning en kapel zijn naar ontwerp van Cuypers’ leerling J.Boerbooms (1849-1899). Kruis en afbeeldingen van Maria en Johannes zijn van atelier Du Croo uit Roermond. Sinds 1992 is er in de kapel ook een columbarium ingericht. In 1998 is het kerkhof uitgebreid.

De foto is gekopieerd uit de brochure: De Rooms Katholieke Begraafplaats te Sneek, door H.A.M. Andela.

Leeuwarderweg Sneek