Roodhuis

sint-martinuskerk-roodhuis

Sint Martinuskerk, Slypsterwei 3, Reahûs
Vieringen algemeen: zondags: 9.30 uur  of op zaterdags: 19.30 uur.

Er is dan een Eucharistieviering of een Woord-en Communieviering, dat is afhankelijk van het rooster.

feb 2020

datum/tijd evenement

zondag - 23 feb

Roodhuis 09:30 - 10:30 Woord-en communieviering: Pastor Lucas Foekema

woensdag - 26 feb

Roodhuis 19:30 - 20:30 Viering van de ASWOENSDAG

Pastor Lucas Foekema

mrt 2020

datum/tijd evenement

vrijdag - 06 mrt

Roodhuis 19:45 - 22:00 Theatervoorstelling: ‘Francesco, het verhaal over een middeleeuwer’

Sint Martinuskerk – Roodhuis, Roodhuis

door Peter Vermaat in R.K. Kerk Roodhuis.

Op vrijdagavond 6 maart 2020 speelt Peter Vermaat zijn voorstelling: Francesco, het verhaal over een middeleeuwer.
Franciscus van Assisi (1181 – 1226) is voor velen een bekende naam. Maar wat dreef hem? In een twee uur durende voorstelling (met pauze) brengt Peter Vermaat zijn verhaal tot leven. Francesco leefde in de middeleeuwen, een wonderlijke wereld, met zijn stedenoorlogen en kruistochten, zijn strijd tussen paus en keizer. Hij was een dromer van ridder-idealen en van Vrouwe Armoede. Was hij een dwaas, een revolutionair, of niets van dat al…? Zoveel mogelijk trouw aan de historie vertelt Peter Vermaat over Francesco, een door en door middeleeuws mens die ons zowel fascineert als afschrikt. Peter Vermaat is dichter-verteller, poppenspeler theatermaker. In deze voorstelling visualiseert hij zijn verhaal met karakteristieke poppen en objecten. (Zie ook: www.petervermaat.nl)
De voorstelling is voor de jongerengroepen in onze parochie en voor iedereen die maar aan wil schuiven om dit bijzondere optreden mee te maken. Voor de jongeren is het gratis. Voor volwassenen is er een collecte.

Waar: St. Martinuskerk, Slypsterwei 3, Roodhuis
Wanneer: Vrijdag 6 maart 2020
Aanvang: De voorstelling begint om kwart voor 8.
U bent van harte welkom!