Roodhuis

sint-martinuskerk-roodhuis

Sint Martinuskerk, Slypsterwei 3, Reahûs
Vieringen algemeen: zondags: 9.30 uur  of op zaterdags: 19.30 uur.

Er is dan een Eucharistieviering of een Woord-en Communieviering, dat is afhankelijk van het rooster.

sep 2019

datum/tijd evenement

zondag - 22 sep

Roodhuis 09:30 Woord- en communieviering Pastor Foekema

zaterdag - 28 sep

Roodhuis 19:30 Echaristieviering Pastoor van der Weide

okt 2019

datum/tijd evenement

zondag - 06 okt

Roodhuis 09:30 Woord-en communieviering Pastor Foekema

Gezinsviering t.g.v dierendag

DIERENDAG IN DE KERK ZONDAG 6 OKTOBER
ALLE DIEREN MOGEN MEE.
Het is bijna weer dierendag. En op dierendag zijn we extra lief voor onze hond en kat en cavia. Maar waarom is het dierendag? Omdat heel lang geleden St. Franciscus dat aan de mensen vroeg. St. Franciscus leefde in Italie en vond de natuur het mooiste wat er is. Hij was heel blij met de vogels in de hemel en zelfs met de wolf. Hij zei: God heeft ze allemaal heel mooi gemaakt. Hij preekte zelfs voor de vogels. Zondag 6 oktober willen we in de kerk dierendag houden. Dan mag je je  lieve huisdier meenemen. De hond, de kat, je konijn, de pony, de  kanarie en zelfs de vis in de vissekom. Dat wordt best spannend. Je mag natuurlijk ook je knuffel meenemen. We vertellen het verhaal van St. Franciscus en de wolf van Gubbio. Dat was een boze wolf, maar Franciscus zorgde ervoor dat de dorpelingen en de wolf niet meer bang voor elkaar waren. In de viering gaan we de dieren dan ‘zegenen’. Dan besprenkelen we ze met wijwater (voorzichtig natuurlijk). ‘Zegenen’ is iets wat we vaker in de kerk doen. En dat is omdat we ze heel lief vinden en blij dat ze er ook voor ons willen zijn. En wij beloven dat we goed voor onze dieren zullen zorgen. De Kerk is zondag 6 oktober om half 10. Het is een gezinsviering voor jong en oud.
Pastor Lucas Foekema

Zondag 6 oktober is er ook weer koffiedrinken na de dienst.
We willen U dus graag weer uitnodigen om na de viering nog even na te praten in het café.
U bent van harte welkom.
(voor de kinderen is er ook fris)

zaterdag - 12 okt

Roodhuis 19:30 Woord-en communieviering Pastor Foekema