Beeld St. Martinuskerk Roodhuis

Het valt niet erg op, want U loopt er altijd onderdoor als u de kerk in- of uitloopt. Het heeft nagenoeg dezelfde kleur als de balustrade van het koor, maar het staat daar toch al jaren op een sokkel: Het houten O.L. Vrouwenbeeldje met Kind. Het is het een bijzondere beeldje .

De H.Maria staat in de contraposthouding en draagt het Kind op haar rechterarm. Ze is gekleed in een gegord gewaad met een ronde vrij lage hals en draagt over haar linker schouder een gedrapeerde mantel. In haar linkerhand hield ze een scepter, want die is er helaas niet meer.
Het beeldje is afkomstig uit de eerste kerk op de Oude Polle (1709) en tenminste 350 jaar oud. Het beeldje werd vroeger gekocht in Amsterdam en was toen al niet nieuw. Het komt waarschijnlijk uit de inventaris van een oud klooster of van een kerk uit de zuidelijke Nederlanden.

Dit O.L.Vrouwenbeeldje gaat voor een paar weken naar Bergen op Zoom en wordt daar tentoongesteld op de jaarlijkse Maria-tentoonstelling.

ZOMERTIJD
De kerk is weer op alle dagen open open. Toeristen, fietsers en wandelaars kunnen een kijkje nemen in onze kerk en een rustpunt vinden en genieten van de prachtige ramen.

Dit bericht is zichtbaar tot 20 juli 2022