Belevenissen van de Young Angels

Afbeeldingsresultaat voor notenbalk

Kerstmis vieren is alweer een aantal weken achter ons en we zijn druk bezig met de voorbereidingen van Palmpasen, Witte Donderdag en met nog meer gebeurtenissen die op het programma staan, voor the Young Angels. We hebben een heel afwisselende, met betrekking tot het zingen, Kerstperiode achter de rug.

Het begon op zaterdag 8 december 2018. ’s Ochtends zongen we tijdens de Kerstmarkt in de sint Martinuskerk. We stonden weer ‘boven’ in de kerk; bij het Maarschalkerweerd orgel en Henk de Haan begeleidde ons op het orgel en Eeke Slart speelde mee op de klarinet met het lied Kleine Witte Wereld. Het was rond 11.15 uur dat we met ons programma begonnen. Het was gezellig druk in de kerk en er hing een fijne sfeer. The Young Angels zongen ontzettend goed; de sfeer en stemming was helemaal goed. Als we dit gevoel vast hielden tot de avond dan moest het helemaal goed komen. Want ja, ’s avonds zongen we ook tijdens Heel Sneek zingt…………Kerstliederen! Wat een belevenis! The Young Angels zongen drie kerstliederen, weer bij het Maarsschalkerweerd orgel. En wat klonk het mooi en prachtig. Ze zongen twee bekende liederen: Kleine Witte Wereld, Eeke speelde dit weer mee op haar klarinet, en O Kindje zo Klein en één nieuw lied: Feest in Judea. Na ons optreden liepen we weer naar beneden en gingen in de koorbanken zitten, bij de andere koren, theatergroep, zangers en zangeressen. We hielden allemaal een brandende kaars vast en tot mijn grote schrik vatte het haar van Rosmari Alberda vlam. Het blijft een vreemde gewaarwording dat je dan zonder na te denken direct handelt. Met mijn handen heb ik de vlammen op haar hoofd letterlijk uitgeslagen. Rosmari keek me met een paar ogen aan van wat doe jij nou en waarom. De lucht van haar verschroeide haren kwam al gauw in haar en mijn neus en we zijn maar even naar het Martinushuis gegaan om even van de schrik te bekomen, en tuurlijk, dan komen de tranen. Nadat ze wat van de schrik was bekomen heb ik haar maar gauw naar haar vader en moeder gebracht; daar zat ze een stuk veiliger. Maar even later kwam Rosmari toch weer naar ons toegelopen. En met haar twee armpjes om mijn hals en zeggend; ik wil weer meedoen Karin, is ze mooi weer op haar plek gaan zitten. Maar haar kaars hield ik nu wel vast.

Zondag 16 december 2018 was het de derde zondag van de Advent – Gaudete. Tevens werd het Lichtfeest van Sint Lucia gevierd. We zongen tijdens de eucharistieviering van 11.00 uur.

Het werd een prachtige viering, met een mooie processie waarin we het lied Santa Lucia zongen.

Zondag 23 december 2018 zongen enkele meiden van the Young Angels mee met het Martini Jongenskoor o.l.v. Trevor Mooijman, bij het concert Festival of Nine Lessons & Carols. Trevor Mooijman heeft mij benaderd vorig jaar, met de vraag of ik hier iets voor voelde. Dit zou voor de meiden natuurlijk een hele nieuwe ervaring zijn maar er moest wel extra geoefend worden en ons eigen programma moest natuurlijk ook niet in het gedrang hierdoor komen. Maar het is allemaal perfect gegaan. De meiden, hebben weer laten zien en horen dat je eigenlijk altijd meer kunt dan dat je in eerste instantie denkt.

Gerelateerde afbeeldingTweede Kerstdag 26 december 2018 zongen we als vanouds bij het Kerstspel, gemaakt door Pastoor van der Weide en uitgevoerd door de kinderen van de catechese en enkele meiden van the Young Angels deden ook mee. Het was werkelijk een prachtig Kerstspel en de liederen die we zongen pasten precies bij het Kerstspel. Het was voor de meiden van the Young Angels een ‘ingewikkelde’ viering; zo speelden ze toneel; ieder haar eigen rol, en zo moesten ze weer snel terug naar de koorbanken, omschakelen en zingen! Maar het liep allemaal op rolletjes.

Zondag 6 januari 2019 vierden we het feest van de Drie Koningen, en zongen we tijdens de eucharistieviering van 11.00 uur. De heer Johan Elzinga begeleidde ons op het Maarschalkerweerd orgel; Henk was nog aan het nagenieten van zijn wintersport vakantie. Hartstikke fijn dat Johan Elzinga dit voor ons wilde doen.

Donderdag 10 januari 2019 hebben we gezongen tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het Vicariaat Friesland NOP van het bisdom Groningen – Leeuwarden. Dit was in Joure, in het parochiehuis van de H. Mattheüs kerk. We mochten hier zingen op uitnodiging van mevrouw Lisette Winter, secretariaat medewerker van het Bisdom Groningen-Leeuwarden. Pastoor van der Weide begeleidde ons op de piano en we zongen drie liederen; Als je geen liefde kent, Liefde is blij zijn en Peace. Deze liederen werden afgewisseld door wensen van the Young Angels voor het Nieuwe Jaar, aan de aanwezigen. De bisschop deed een toespraak. Hierna ging het buffet open. We mochten ook gebruik maken van het buffet, er werden broodjes hot dog voor the Young Angels gemaakt en drinken stond klaar. Het was een ontzettend gezellig samenzijn en eigenlijk heel verrassend. Rond 19.00 uur zijn wij weer huiswaarts gegaan met een blij gevoel en een volle maag.

Voor de komende maanden staat er weer heel wat op het programma. Naast ons ‘gewone’ programma staan er ook weer extra datums op de agenda. Dus er is weer volop werk aan de winkel!

En hoe klein het koor the Young Angels ook is; we blijven zeker niet onopgemerkt! We zijn alweer gevraagd om ergens aan mee te mogen doen, maar dat zit nog in de ‘grondverf’ dus daar kan ik nog niets over zeggen. Maar hoe geweldig is het allemaal voor de meiden, dat ze gevraagd worden om te komen zingen?! Uiteraard ben ik ook afhankelijk van hun ouders, immers, de meiden hebben nog wel de leeftijd dat ze gehaald en gebracht moeten worden. Maar ik ben heel blij met de inzet van de ouders en hun bereidheid om te willen rijden, indien nodig, het brengen en halen van de meiden. Er is behoorlijk extra geoefend, naast de gebruikelijke vrijdagmiddagen, en dat moet door de ouders ook ingepland en geregeld worden. Ook de inzet van the Young Angels is top! Het zijn acht enthousiaste meiden die onbevangen zingen én durven te zingen! We hebben weer een nieuwe mis ingestudeerd, en een geheel nieuw Sanctus; welke afgelopen december elke zondag in de kerk is gezongen, door zowel the Young Angels als door het Caecilia koor en door het koor Intermezzo. Verder nieuwe liederen geleerd, kortom; fijn bezig met elkaar! De sfeer onderling is ook echt goed. De aanwezigheid op de repetitiemiddagen is prima. Weinig afmeldingen! Gelukkig maar, want omdat we maar een klein koor zijn is de afwezigheid van één al een heel gemis. Verder kan ik ook altijd rekenen op de steun en hulp van Henk de Haan. Hartstikke fijn!

Maar ik blijf het toch vragen; ben je in de leeftijd van 6 tot 14 jaar en wil je ook eens mee zingen of gewoon eens kijken hoe zo’n repetitiemiddag in elkaar zit? Je bent van harte welkom op de vrijdagmiddag in het Martinushuis, Harinxmakade in Sneek. We zingen van 14.45 uur tot 16.00 uur. The Young Angels die er al zijn en ik ontvangen je met open armen! Wil je eerst nog wat meer informatie? Je mag me altijd bellen, smssen, appen of mailen.

Namens the Young Angels,

Karin Zwerver-Bosma, mobiel: 06-13052627,