De video van de Paus September 2023

De video van de paus

Elke maand spreekt de Z.H. de Paus alle gelovigen over de hele wereld in een video boodschap toe.

In de maand september 2023 vraagt de paus ons te bidden dat mensen die aan de rand van de samenleving leven, in onmenselijke levensomstandigheden, niet door de instellingen worden vergeten en nooit worden uitgesloten.

Paus Franciscus – September 2023

Een dakloze die op straat sterft zal nooit op de eerste pagina van de internetzoekmachines of in het nieuws verschijnen.
Hoe hebben we dit niveau van onverschilligheid kunnen bereiken?
Hoe laten we deze “wegwerpcultuur” toe waarin miljoenen mannen en vrouwen van geen waarde lijken te zijn? Hoe laten we toe dat deze cultuur ons leven, onze steden, onze manier van leven beheerst?
We krijgen een stijve nek van het zoveel naar de andere kant kijken om deze situatie niet zien.
Laten we alstublieft ophouden degenen die zich aan de rand van de samenleving bevinden onzichtbaar te maken, of dat nu is vanwege armoede, verslaving, geestesziekte of handicap.
Laten we ons richten op verwelkoming. Op het verwelkomen van iedereen in nood.
De “cultuur van welkom”, van ontvangen, van onderdak geven, van een thuis geven, van liefde geven, van menselijke warmte geven.
Laten we bidden dat mensen die aan de rand van de samenleving leven, in onmenselijke levensomstandigheden, niet door de instellingen worden vergeten en nooit worden uitgesloten.

Dit bericht is zichtbaar tot 07 oktober 2023