Bronnen van Bezieling agenda 2019

dinsdag - 26 feb

Sneek 19:30 Bronnen van Bezieling - Kerkmuziek

donderdag - 28 feb

Sneek 20:00 Bronnen van Bezieling Filmavond: Le Due Croci ( Het Tweede Kruis)

Sint Martinushuis, Sneek

Film over de laatste periode van het leven van pater Titus Brandsma
De Italiaanse film bestrijkt met name de laatste dramatische episode van het leven van pater Titus (Heinz Bennent). Vanaf het begin keert Titus zich in woord en geschrift tegen nazisme en antisemitisme. ‘De nazi-beweging is een zwarte pest, ‘ roept Titus in 1933 uit, ‘zij is heidens’. In 1935 wordt Titus door de aartsbisschop benoemd tot geestelijk adviseur van de R.K. Journalisten vereniging. In die functie geeft Titus in 1942 aan de katholieke kranten het consigne elke NSB-propaganda te weigeren. Hierop wordt hij door de SD gearresteerd. Via Scheveningen en Kleef komt Titus uiteindelijk in het concentratiekamp Dachau terecht, waar hij regelmatig mishandeld wordt en uiteindelijk als een lichamelijk wrak sterft.

De avond is op donderdag 28 februari (aanvang 20.00u) in het Martinushuis in Sneek.
De inleider is Jan Mulder.

mrt 2019

zondag - 03 mrt

Sneek 15:00 Lezing Leo Feijen: "Kon ik de stilte maar wat harder zetten"

Doopsgezinde kerk aan de Singel, Sneek

Leo Fijen, komt zondagmiddag 3 maart om 15.00 uur in Sneek. Hij houdt een lezing in de Doopsgezinde Kerk, Singel 28, in Sneek. Het thema zal zijn: ‘Kon ik de stilte maar wat harder zetten’

Fijen is een bekend journalist, schrijver, tv-programmamaker ( KRO-NCRV) en hij presenteerde tot 2016 het tv-programma ‘Geloofsgesprekken’. Een kundige en inspirerende vragensteller en verteller die ook in Sneek aan de hand van zijn persoonlijke ervaringen en gesprekken mensen in contact wil brengen met hun oorspronkelijke bezieling.

Waar vinden we nog de stilte? Allen op naar Schiermonnikoog? Wat kunnen we doen om los te komen van de verslavende mobiele telefoon, internet? Dreigt het digitale lawaai ons op te slokken? Voor mensen die (opnieuw) ook stil willen staan op de levensweg bij wat er werkelijk toe doet ( gelovig of niet) heeft Fijen wat te zeggen. In zijn lezing gaat hij met ons op zoek naar heilige ruimte in ons gevoel en verstand en neemt ons mee aan de hand van zijn kloosterervaringen. Hij bouwt een denkbeeldig huisje en wijst ons zo de weg naar de monnik in onszelf. En die weg begint in stilte…

Een lezing voor iedereen die wel eens moe wordt van al het moeten.

Het is voor de organisatie fijn te weten hoeveel koffie of thee er gezet moet worden. De entreeprijs is € 5,- ( inclusief koffie of thee).

Zegt het voort………. Wij verwelkomen u graag.

woensdag - 06 mrt

Sneek 13:30 Leerhuis