EENZAAMHEID IS IETS VAN ALLE DAG!

Stichting met je Hart laat ouderen die zich eenzaam voelen weer genieten van mooie momenten en van nieuwe vriendschappen. Dat doen we door waardevolle ontmoetingen voor hen te organiseren. Dit jaar bestaat de landelijke organisatie 10 jaar en wij in Sneek zijn trots daar al bijna 4 jaar deel vanuit te maken!

Wij organiseren samen met lokale restaurants, bedrijven en (maatschappelijke) instellingen, terugkerende ontmoetingen. Om de juiste doelgroep te bereiken werken wij nauw samen met o.a. huisartsen, praktijkondersteuners, thuiszorgmedewerkers enz. De ouderen worden persoonlijk uitgenodigd, zo nodig opgehaald en thuisgebracht. Omdat de ouderen regelmatig te gast zijn ontstaat er al snel een persoonlijke band tussen hen en de vrijwilligers. Gemoedelijk en vertrouwd, iets waar ze naar uit kunnen kijken. Steeds vaker ontmoeten ouderen elkaar ook buiten onze ontmoetingen en zo wordt daadwerkelijk de eenzaamheid verzacht. Daarnaast inspireren en verbinden wij inwoners om zelf in actie te komen tegen eenzaamheid. Want wij geloven dat dit het leven fijner en rijker maakt.

Wij willen deelname toegankelijk en laagdrempelig houden, daarom zijn er voor de deelnemers geen kosten aan verbonden. Het is wel mogelijk om tijdens de ontmoeting een vrijwillige eigen bijdrage te geven.

Als u denkt in aanmerking te komen of is er iemand in uw omgeving waarvan u denkt dat deelname waardevol kan zijn, neem dan gerust contact op met: Helma Oetelmans (kernteam vrijwilliger Met je hart Sneek), 06-27881266.

Of lijkt u het leuk om vrijwilliger te worden? Want de groep ouderen groeit snel en daarbij groeit ook de behoefte aan extra handjes. Heeft u dus 1x per maand tijd om een stamtafel te begeleiden als gastvrouw/heer of andere activiteiten met ons te organiseren dan kunt u zich ook aanmelden bij Helma.

Wie weet mogen wij u binnenkort verwelkomen tijdens een ontmoeting hetzij als deelnemer of als vrijwilliger!

Meer info? Zie www.metjehart.nl

Wilma van Groenestein, namens de diaconie