1e Orgelconcert zomerserie 2018

maandag - 28 mei

Plaats:
Sint Martinuskerk aan de Singel

Eerste orgelconcert in onze zomerserie 2018.

Op maandag 28 mei a.s.om 20.00 uur is er het eerste orgelconcert in onze zomerserie 2018.

Dit concert wordt verzorgd door organiste Una Cintina. Zij is muzikaal directeur in de R.K. parochie HH. Matthias-Laurentius te Alkmaar, (concert)organiste en dirigente van o.a. oratoriumkoor Cantate Domino (Zouterwoude), kamerkoor Canticum Novum (Alkmaar).

Geboren in Letland, in een zeer muzikale familie, begon ze haar muzikale opleiding met piano. Vervolgens studeerde ze koorzang en kerkmuziek aan de koorschool van de Dom in Riga. Aan de Letse Muziek Academie behaalde ze onder Sigvards Kļava (dirigent van het Lets Radio koor) haar Bachelor als dirigent en onder Prof. Tālivaldis Deksnis haar Bachelor als organist.

Na haar Master in 2007 heeft ze een postacademische opleiding gevolgd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jacques van Ootmerssen (orgel), Jos Vermunt (koordirectie), Menno van Delft (klavecimbel/clavichord) en Hein Meens (zang). Ook heeft ze diverse masterclasses gevolgd bij o.a. Ton Koopman, Ludger Lohman, Hans Fagius, Joel Speersta, Olivier Latry, Louis Robilliard.

Regelmatig verzorgt ze optredens als organist en/of dirigent in Nederland en Europa en verleent ze haar medewerking als soliste aan concerten met koor en orkest. Met countertenor Jean-Sebastien Beauvais vormt ze Duo Esmera.

Haar repertoire bestrijkt de vroege barok tot de muziek van de 21e eeuw. Ze promoot de Letse orgel- en koormuziek. Haar belangstelling gaat vooral uit naar muziek van de 20e en 21e eeuw en daarom geeft ze ook premières tijdens internationale festivals en concoursen. Op het programma staan werken van o.a.: Nieland, de Klerk, Deksnis en van Oortmerssen. De toegang is € 7,00. Na het concert staan de koffie en thee weer voor U klaar, we zien Uw komst graag tegemoet!

De orgelcommissie.