28 feb - woensdag - 01 apr - maandag

Plaats:
Bonifatiushuis

2024
Gesteund door het succes in vorige jaren gaat de RK Sint Martinuskerk in Sneek ook dit jaar een kruiswegwandeling organiseren en wel van vrijdag van 28 februari t/m 1 april 2024 a.s. In deze periode hangen er veertien kruiswegstaties – schilderijen die het lijdensverhaal van Jezus uitbeelden- op 14 verschillende locaties door het centrum van de stad Sneek.

Het woord statie is afgeleid van het Latijnse woord statio dat het staan of stilstaan betekent. Bij elk schilderij staat een kort stukje hedendaagse tekst oftewel een overdenking die bezoekers laat nadenken over de vraag wat vandaag de dag de lijdensweg van Jezus voor mensen betekent.

De staties zijn kopieën van de staties die in de Sint Martinuskerk van Sneek hangen.
De wandeling begint bij zorgcentrum Bonifatiushuis, Jachthavenstraat 28 en leidt deelnemers langs bijzondere locaties in de stad. Het eindpunt is de Sint Martinuskerk aan de Singel 62 in Sneek.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en onderweg is er voldoende (horeca) gelegenheid om even uit te rusten.
Bij alle deelnemende locaties is een gratis boekwerkje verkrijgbaar met een routebeschrijving.
De opening van de kruiswegwandeling vond plaats in de hal van het Bonifatiushuis Jachthavenstraat 28 te Sneek door …….
De Kruiswegwandeling is een initiatief van de RK Sint Martinuskerk te Sneek (onderdeel van de Sint Antonius van Padua Parochie).

zie ook de kruiswegwandeling in Volendam