Orgelconcert

Plaats:
Sint Martinuskerk aan de Singel

ORGELCONCERT door Patrick Hopper
Vanavond geeft Patrick Hopper, organist van de St. Antonius Abtkerk te Scheveningen het volgende
concert in onze zomerserie. Patrick Hopper begon op zijn negende jaar met pianospelen en won op zijn dertiende jaar het Edith Stein-concours (thans Prinses Christina Concours). Vanaf die leeftijd volgde hij ook orgellessen bij Henk Weber. Hij zette zijn studies voort aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Rienk Jiskoot (orgel) en Naum Grubert (piano). Tevens volgde hij meestercursussen bij Jürgen Uhde, Vladimir Tropp en Earl Wilde. Hij was koordirigent van de kerk van St. Mary’s te Rotterdam en van de kerk van St. John and St. Philip te Den Haag. Momenteel is hij verbonden als dirigent / organist aan de RK St. Antonius Abtkerk van Scheveningen alwaar hij het drieklaviers Vermeulen-orgel uit 1927 bespeelt. Tevens is hij eind 2018 benoemd tot titularis van het Pierre Palla concertorgel (voorheen AVRO concertorgel) van het Muziekcentrum van de Omroep te Hilversum.

Op het programma staan werken van o.a. Bach, Franck en Howells.
Het concert begint om 20.00 uur, de toegang is € 7,00. Het belooft weer een mooie
avond te worden.
Na het concert staan de koffie en thee weer voor u klaar in het Martinushuis. Komt
allen.

De orgelcommissie

N.B. Noteert U alvast de data van de volgende zomerconcerten:

• Maandag 5 aug Sneekweekconcert door Peter van der Weide, orgel en zang, Frits Haaze, orgel en Anja Haaze-Schoof, mezzosopraan. aanvang 20.00u toegang gratis.
  • Maandag 9 september Jan Verschuren, organist Hartebrugkerk Leiden, orgel. aanvang 20.00u, toegang 7,00