De achtergrondkleur van deze site wordt steeds aangepast aan de liturgische periode,
wit – goud – paars – groen – rood -roze
WIT / GOUDGEEL
De kleur wit is de liturgische feestkleur en mag daarom ook zilver- of zelfs goudkleurig zijn. Wit wordt gebruikt voor de feesten van Christus, in de Kersttijd (t/m Driekoningenzondag), op Witte Donderdag, in de Paastijd, in de tijd na Pinksteren (Drievuldigheidszondag, Sacramentsdag t/m vrijdag Hoogfeest van het H. Hart van Jezus), en op feesten en gedenkdagen van de heilige maagd Maria, van de heilige engelen en op de gedenkdagen van heiligen die geen marteldood gestorven zijn.
Betekenis
– Wit staat voor de zuiverheid, reinheid en onschuld, terwijl goud staat voor de overwinning, heerlijkheid en puurheid.
Kleur nr. #f2b635
PAARS
Betekenis
– Paars is de kleur van boete en soberheid.
GROEN
De kleur groen wordt gebruikt voor de gewone zondagen door het jaar, alsmede voor de gewone weekdagen, kortom voor alle dagen dat er geen bijzondere feest- of herdenkingsdag is.
Betekenis
– Groen is de kleur van de hoop en kan in de liturgie worden gezien als kleur van het toeleven, van het toegroeien naar de eerstvolgende bijzondere feest- of gedenkdag.
Kleur nr. #33b80b
ROOD
De liturgische kleur rood wordt gebruikt op Palmzondag, op Goede Vrijdag, op het feest van Pinksteren (Vigilie van Pinksteren, 1e en 2e Pinksterdag), op de gedenkdagen van de heiligen die een marteldood gestorven zijn, alsmede bij de uitvaart van de Paus.
Betekenis
– Rood staat zowel voor het bloed van de martelaren als voor het vuur van de Heilige Geest.
Kleurn nr. #fa220f
ROZE
Betekenis
Roze is een mengsel van paars en wit. Roze wordt gebruikt in een periode van boete (paars), maar binnen die boete periode toch een beetje feestelijk (wit). Bijvoorbeeld om de nadering aan te geven van Kerstmis of Pasen.
Kleur nr: #f08bd3