the Young Angels in 2021

De bronafbeelding bekijken

Zondag 3 januari zongen the Young Angels tezamen met het Intermezzo koor tijdens de eucharistieviering ter ere van het feest Drie Koningen. Helaas maar 30 parochianen in de kerk en geen samenzang maar toch is het, ondanks en onder de coronamaatregels, een mooie viering geworden.

Juist door de fijne samenwerking met het Intermezzo koor en de Vrouwenschola (samen met de Vrouwenschola hebben the Young Angels gezongen op zondag 13 december 2020) is het voor de drie Young Angels een haalbare kaart om tijdens de (een) eucharistieviering, indien geen gezinsviering, te zingen en het geeft een extra tintje aan een mis.

Tijdens de mis op zondag 3 januari zongen we de Antonius van Paduamis. Het Intermezzo koor zong de koorpartijen en de Young Angels de partij voor eigenlijk de mensen in de kerk. Na de eerste lezing werd Psalm 72-II door het Intermezzo koor gezongen. Na het evangelie en tijdens de offerande zongen de Young Angels het lied: Dag Ster grote Ster, en het lied: De Wijzen.

Tijdens de communie zongen we tezamen het lied: We Three Kings. De Young Angels zongen het eerste couplet mee en het refrein en het Intermezzo koor alle coupletten en uiteraard ook het refrein.

Voor de Young Angels weer een hele uitdaging om in een andere taal te zingen. Maar ach, ze kunnen ook een mis in het Latijn zingen dus een lied in het Engels was voor hun een makkie….

De bronafbeelding bekijken Het werd een mooie viering, waarin de fijne en relaxte samenwerking met het Intermezzo koor prachtig tot uiting kwam; Frits dirigeerde het Intermezzo koor uiteraard, Henk de Haan speelde op het kerkorgel, en ik begeleidde the Young Angels

We, the Young Angels, repeteren (na een paar weken vorig jaar coronastop) nog steeds op de vrijdagmiddag van 14.45 uur tot 16.00 uur, geheel coronaproof, boven in het Martinushuis. De meiden moeten eerst hun handen wassen en zitten op 2 meter afstand van mij. Zij zitten lekker dicht bij de kachel en ik dus er verder vanaf, achter de elektrische piano met mijn mondkap op.

Ondanks dit vervelende ding hebben we er ook wel weer lol om, als het elastiek om mijn oren los schiet of als de meiden me niet verstaan. Als de meiden weer naar huis gaan maak ik alles weer schoon met desinfecterende middelen. Op deze manier probeer ik het met de meiden zo lang mogelijk vol te houden. Op het moment dat ik dit typ zijn de basisscholen ook nog gesloten maar zo hebben de meiden toch even een uitlaatklep. Ook al is deze uitlaatklep klein en kort. Even, coronaproof, contact met elkaar.

Hartelijke groet, Karin Zwerver-Bosma.

Dit bericht is zichtbaar tot 15 February 2021