Nieuws Young Angels

Afbeeldingsresultaat voor notenbalkTHE YOUNG ANGELS ON THE MOVE!

Zondag 7 juli.

In eerste instantie zou op deze datum de viering van het Heilig Vormsel zijn, echter, dit zou een andere datum worden. Maar omdat het Intermezzo koor en the Young Angels eigenlijk de laatste jaren tijdens het Heilig Vormsel zingen, vroegen Frits en Anja mij of we toch gezamenlijk konden zingen op zondag 7 juli. Het is immers een kleine traditie geworden. Uiteraard wilde ik dit!

Op dinsdagavond 2 juli is er nog gezamenlijk gerepeteerd voor deze eucharistieviering. De vaste gezangen waren: het Heer ontferm U en het Lam Gods uit de mis van Herman Strategier; gezongen door the Young Angels, het Gloria uit de Sint Antonius van Padua mis; gezongen door het koor Intermezzo, en het Sanctus uit de Messe des Peuples; gezamenlijk gezongen. Ik heb het eerder gezegd; prachtig hoe verschillende delen uit verschillende gecomponeerde missen toch bij elkaar als één geheel kunnen klinken. Heel wonderlijk! Tijdens de offerande zongen the Young Angels het lied: Kiezen (uit de musical Naomi). Eeke Slart zong enkele regels de tweede stem. Knap gedaan meid! Tijdens de communie zong het koor Intermezzo het lied Jesu rex admirabilis van G.P. da Palestrina en gezamenlijk zongen we het lied: De wijde wereld in! Het was een frisse, fleurige en stemmige viering.

Voor the Young Angels was het de laatste zondag dit jaar, voor de zomervakantie, dat zij zongen tijdens de eucharistieviering. Maar er stond na zondag 7 juli nog 1 ding op het programma: ons jaarlijks uitje!

Zaterdag 13 juli

Daar we afgelopen tijd reeds verschillende uitstapjes hadden gemaakt,(Duinen Zathe, boottocht over het Sneekermeer) had ik besloten om, voor ons jaarlijks uitje, iets ‘rustigs’ te organiseren.

We verzamelden ons op zaterdag 13 juli om 14.45 uur op het kerkplein van de sint Martinuskerk. We werden opgepikt door de shuttlebus van Duurzaam Vervoer Sneek. Nadat we kennis hadden gemaakt met de chauffeur, Pier, stapten we in. The Young Angels gingen direct met z’n allen achterin zitten en ik ging bij de chauffeur zitten.

We gingen even toeren door Sneek! Over de Singel, naar het Kleinzand, Oppenhuizerweg, Leeuwarderweg, naar de wijk het Eiland, Leeuwarderweg, Goeman Borgesiuslaan, Worp Tjaardastraat, Dokter Boumaweg, Stationslaan, Oude Koemarkt, langs de Waterpoort, Lemmerweg, naar de wijk Lemmerweg-West, Watermeter, Lemmerweg, weer langs de Waterpoort, Oude Koemarkt, met als eindbestemming de Marktstraat. We gingen langs alle woonadressen van the Young Angels. Behalve langs die van Djamilla Troelstra; zij woont namelijk vlakbij Joure. En dat was ietwat uit de route……

Elke keer als we langs het woonhuis van een Young Angel kwamen tuuterde de chauffeur even, en kwamen de ouders even naar buiten! Heel leuk! Tijdens de rit werd het Sanctus uit de Messe des Peuples ingezet door the Young Angels. Hahahaha! De chauffeur keek wel even op en achterom en zei: ‘Zo zo, dat is even hele andere koek!’ Fijne spontane meiden!

Rond 16.00 uur arriveerden we bij het Stadhuis. Daar stapten we uit de shuttlebus. We bedankten de chauffeur hartelijk en we gaven hem een doos chocolade als dank voor deze leuke en originele rit.

Hierna liepen we naar de bioscoop CineSneek. Om 16.30 uur begon de film ‘100% Coco New York’. In 100% Coco New York heeft style-tiger Coco bijna zomervakantie. Terwijl haar klasgenoten jaloersmakend vertellen over hun vakantieplannen, kijkt Coco allesbehalve uit naar de zomer met haar moeder en Hulleman op een camping in Nederland. Wat ze nog niet weet is dat ze een zomer vol fashion-avonturen op de New York Fashion School heeft gewonnen, in het hippe en va va vooming New York!

Echt een leuke meiden film! De meiden kregen allemaal een doos popcorn van me en wat te drinken.

Na de film gingen we met z’n allen naar MIN12, ter afsluiting. Ieder mocht een ijsje uitzoeken. Als was het niet heel erg warm, de ijsjes smaakten heerlijk!

Mede dankzij de bijdrage van het Bisdom Groningen-Leeuwarden tijdens het zingen bij de Nieuwjaarsreceptie Vicariaat Friesland-NOP op 10 januari.

Dankzij de ouders van de Eerste Communicantjes, ik kreeg een waardebon van hen van de MIN12 voor het zingen tijdens de Eerste Communie op 12 mei, hebben we een ‘gouden’ uitje gehad.

We hebben het afgelopen jaar heel wat af gezongen, bij verschillende gelegenheden, in verschillend sferen en entourages. Maar wel steeds met hetzelfde enthousiasme, plezier en toewijding.

En nu maar lekker genieten van een welverdiende vakantie en in september/oktober gaan we weer los!

Kleine kanttekening; wanneer dit stukje geplaatst wordt in het parochieblad, dan ‘ontwaken’ we alweer; en beginnen de scholen, sporten, clubjes e.d.).

Helaas gaan drie Young Angels het koor verlaten. Maar ik hoop dat er kinderen zijn die onze belevenissen volgen en ons horen zingen en ook zin hebben om mee te zingen en mee te beleven!

Hou het parochieblad in de gaten: Als we weer beginnen laat ik het weten via het parochieblad. Maar wil je misschien meteen vanaf het begin er bij zijn; mail, bel, sms of app me dan. Dan ben je de eerste die onze startdatum weet!

Maar nu eerst maar even in de ruststand; THE YOUNG ANGELS: TIME TO RELAX!

Hartelijke groet,

Karin Zwerver-Bosma