Sankta Lucia, Ljocht yn tsjustere tiid, Kinderkoor Sneek

In Zweden is het al eeuwen traditie dat op 13 december kinderen in witte kleding en een rode sjerp met kaarsjes op hun hoofd hun ouders gaan wekken en eten brengen begeleid met Lucia liedjes. Deze liedjes zijn net zo bekend als sinterklaas- of kerstliedjes in Nederland, iedere Zweed kan ze meezingen. Ook is het traditie dat elk dorp voor het jaarlijkse concert een eigen ‘Lucia’ kiest, die draagt een kroon met (échte) kaarsjes op het hoofd.

Kinderkoor Sneek studeert die bekende liedjes in (in een Friese of Nederlandse vertaling) aangevuld met sfeervolle muziekstukken. Dirigent is Gerard van Beijeren. De repetities zijn op vrijdagen na schooltijd van 14:30-16:00u in de Martinikerk. Op woensdag 15 december 2021 wordt het concert in de sfeervol aangeklede Martinuskerk (a/d Singel) gegeven onder andere met de mannen van het Martini Jongenskoor.

Ben je tussen de 8 en 12 jaar? Kom dan lekker zingen met je vrienden en vriendinnen, iedereen mag meedoen. De liedjes worden allemaal ingezongen, zodat je ook thuis lekker kunt oefenen met zingen. De kosten bedragen € 50,- voor 10 repetities en het concert, mocht dat moeilijk zijn, schroom dan niet even contact op te nemen.

Zingen is hartstikke leuk, gezond en je wordt er zelfs slimmer van! Bovendien wordt het heel gezellig en het concert een supermooie belevenis, waar je je hele leven nog plezier van hebt!

Meld je nu aan op www.kinderkoorsneek.nl of via . Voor vragen of meer informatie kun je ook mailen of bellen met dirigent Gerard van Beijeren: 06-30333248

Dit bericht is zichtbaar tot 01 October 2021