DE SINT MARTINUS OP TV EN TOCH OOK CARNAVAL!

Op zondag 14 februari, de laatste winterse dag waarop Sneek ’s avonds ook ruim in het journaal in beeld kwam met de vele schaatsers op de Kolk en het (Sint) Antoniusziekenhuis vanwege de vele botbreuken, waren we prachtig in beeld vanuit de Sint Martinus aan de Singel. Ondanks dat er vanwege zuster Corona niet veel niet kon en er maar dertig mensen in de kerk mochten zijn, was het toch een heel mooie viering met een extra vleug Carnaval erdoorheen.
Veel dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Omdat er een vijfde camera extra was waren de opnames prachtig en kwam alles van de viering prachtig uit. Bijna 200.000 kijkers hebben dit gewaardeerd en daarbij zijn nog niet eens de mensen geteld die naderhand de viering hebben bekeken.
We hebben zeer veel positieve reacties uit Nederland en Vlaanderen mogen ontvangen.188.000 Kijkers waardeerden trouwens het geloofsgesprek tussen Leo Fijen en Vorst Edward (Eddy Mensink). Voorwaar een prachtige boppeslag!
Na de Mis zei ik tegen de hoogheden in het portaal: ‘Nu maar vooruitkijken naar komende jaar!’ Dat gaan we zeker doen. De eerstvolgende tv-uitzending vanuit de Sint Martinuskerk is op zondag 1 augustus. Dan zitten we zowat alweer bijna in de Sneekweek.

Dank nogmaals aan allen.
Het is door heel velen zéér gewaardeerd.
Pastoor Peter van der Weide

Dit bericht is zichtbaar tot 31 May 2021