Tsjerkepaad 2021 in Fryslân

Tsjerkepaad in Fryslân

Zie ook de website van Tsjerkepaad: https://tsjerkepaad.nl
Deelnemende kerken: https://tsjerkepaad.nl/overzicht-kerken

Wat is er mooier dan het bezoeken van een oud kerkje in Friesland? Kerken zijn de bakens van het Friese landschap. Een kerk herbergt een schat aan bijzondere historische waarden. Een kerk is tegelijkertijd een oase van stilte, bezinning en ontmoeting. Tijdens Tsjerkepaad zijn er gedurende de zomerperiode meer dan 250 Friese kerken vrij toegankelijk. Gastvrije vrijwilligers zijn beschikbaar om uitleg te geven. U bent van harte welkom!
Tsjerkepaaad gaat in 2021 wel door. Op de site wordt in alfabetische volgorde vermeld welke kerken wel of niet meedoen.  De periode is van 3 juli t/m 11 september van 13.30 tot 17.00 uur. Indien een kerk op een bepaalde datum niet open is of met een andere openingstijd is dit vermeld bij de desbetreffende kerk. Dit jaar wordt er weer geen gids uitgegeven.

Verhalen

Omdat Tsjerkepaad in 2020 vanwege de coronacrisis helaas niet kon doorgaan, willen we graag op deze site verhalen delen. Want tijdens het Tsjerkepaad ontstaan soms mooie ontmoetingen en bijzondere herinneringen. Maar ook verhalen over geloof, hoop en liefde. Heeft u zelf een verhaal dat u wilt insturen? Of wilt u dat wij contact met u opnemen om u daarover telefonisch te interviewen? Laat het ons weten! Stuur een mail naar