Tsjerkepaad 2022 – St Antoniusparochie

Tsjerkepaad 2022

2 jul t/m 10 september

Tsjerkepaad 2022

‘Troch iepen te gean bliuwe tsjerken fan bestjutting’

“Op snein giet de tsjerke iepen foar de earetsjinst, dat moat foaral sa bliuwe, mar troch de wike is der noch in soad mooglik. Krekt dizze fierdere iepenstelling wolle wy fanút Tsjerkepaad stimulearje, sa binne tsjerken ek bedoeld. Se moatte net ticht wêze, mar iepen gean, dat heart by har wêzen. Troch iepen te gean foar de hiele mienskip kinne de tsjerken ek yn de takomst fan bestjutting bliuwe.”

Met deze woorden opende voorzitter ds. Gerrit Groeneveld zaterdag 25 juni het seizoen 2022 van Tsjerkepaad. Vanaf zaterdag 2 juli tot en met 10 september openen kerken in Fryslân de deuren voor iedereen.

Brochure Tsjerkepaad 2022

Een magazine van twaalf pagina’s dik wordt in de week van 26 juni verspreid langs de deelnemende kerken en ligt dus vanaf 2 juli klaar voor bezoekers om gratis mee te nemen. Op de website www.tsjerkepaad.nl zijn alle deelnemende kerken te vinden. Ook staan hier eventuele uitzonderingen op de reguliere openingstijd, zaterdag van 13.30 tot 17.00. En dan gaat het niet alleen om uitvallende zaterdagen, maar ook om kerken die óók doordeweeks open zijn.

Wat is er mooier dan het bezoeken van een oud kerkje in Friesland? Nergens zijn er zoveel kerken als in Fryslân! Tijdens Tsjerkepaad zijn gedurende de zomer meer dan 200 Friese kerken vrij toegankelijk. Gastvrije vrijwilligers zijn beschikbaar om uitleg te geven. De kerken zijn open voor iedereen die erfgoed, kunst, stilte, ontmoetingen, rust of meditatie waardeert!

Tsjerkepaad 2022 is van 2 juli t/m 10 september op de zaterdagen van 13.30 tot 17.00 uur. Kijk voor u op pad gaat altijd even bop de website van Tsjerkepaad: overzicht kerken of ook de gebouwen die u wilt bezoeken open zijn. Soms valt er namelijk een middag uit, bijvoorbeeld vanwege een uitvaart- of huwelijksdienst. Bij iedere kerk staat ook vermeld of er extra activiteiten zijn, bijvoorbeeld muziek, een expositie of een lezing.

Onderstaande kerken in onze parochie doen ook mee met Tsjerkepaad 2022:

• Blauwhuis Sint Vituskerk, Vitusdijk 27 8615 LN
  • Sneek, Sint Martinuskerk, Singel 62 8601 AL