Verduurzaming begraafplaatsen

Het grafmonument is een van de belangrijkste keuzes voor de nabestaanden. Een gedenkteken als een blijvende tastbare herinnering aan de overledene. Het is een mooie laatste ode en biedt steun aan de nabestaanden.

De meeste mensen kiezen voor een natuurstenen grafsteen, waarvoor ze de zorg dragen en het jaren aaneen onderhouden. Totdat de familie afstand neemt van het graf en ermee akkoord gaat dat de grafsteen geruimd wordt.  Doorgaans worden ze dan vernietigd tot puin en belanden daarna als verharding onder wegen en in paden. De vernietiging is eigenlijk pure verspilling van kostbaar natuursteen. En dat terwijl de meeste grafmonumenten goed te hergebruiken zijn en nog vele generaties mee kunnen gaan.

Steeds meer mensen houden tijdens hun leven rekening met duurzaamheid. Ook de Sint Antonius van Paduaparochie wil proactief in steentje bijdragen in het recyclen van grafstenen. Aangezien ook op onze begraafplaatsen periodiek stenen geruimd moeten worden bieden wij de mogelijkheid een grafmonument over te nemen en een nieuw leven te geven. Grafstenen die anders in de container voor vernietiging terecht zou komen.

Mocht u belangstelling hebben neem dan contact op met de beheerder van de begraafplaats.