De video van de Paus Mei 2021

Elke maand spreekt de Z.H. de Paus alle gelovigen over de hele wereld in een video boodschap toe.

In de maand mei vraagt de paus ons te bidden dat zij die verantwoordelijkheden hebben in de financiële wereld zullen samenwerken met regeringen om de financiële markten te reguleren en zo kwetsbare burgers te beschermen.

Paus Franciscus – mei 2021

Terwijl de reële economie, die banen creëert, in een crisis verkeert – met zoveel mensen zonder werk –, bloeien de financiële markten als nooit tevoren.
Hoe ver staat de wereld van het grote geld af van de levens van de meeste mensen!
Financiën verworden, als ze niet gereguleerd worden, tot pure speculatie, aangemoedigd door een bepaalde monetaire politiek.
Deze situatie is onhoudbaar. Zij is gevaarlijk.
Om te voorkomen dat de armen opnieuw de gevolgen moeten dragen, dient financiële speculatie strikt te worden gereguleerd.
Speculatie – ik wil de term onderstrepen.
Mogen financiën instrumenten van dienst zijn, instrumenten om de mensen te dienen en te zorgen voor ons gemeenschappelijke huis!
We hebben nog tijd om een proces van wereldwijde verandering op gang te brengen; om een ander, eerlijker, meer inclusief en duurzamer economisch beleid te volgen dat niemand over het hoofd ziet.
Laten we het doen! En bidden we dat zij die verantwoordelijkheden hebben in de financiële wereld zullen samenwerken met regeringen om de financiële markten te reguleren en zo kwetsbare burgers te beschermen.