De video van de Paus November 2022

Elke maand spreekt de Z.H. de Paus alle gelovigen over de hele wereld in een video boodschap toe.

In de maand november 2022 vraagt de paus ons te bidden voor kinderen die lijden, in het bijzonder daklozen, wezen en oorlogsslachtoffers. Moge hun toegang tot onderwijs en de mogelijkheid tot genegenheid binnen hun familie gewaarborgd worden.

Paus Franciscus – november 2022

Er zijn nog steeds miljoenen kinderen die lijden en leven in omstandigheden die sterk lijken op slavernij.
Het zijn geen nummers: het zijn mensen met een naam, met een eigen gezicht, met een identiteit die God hen heeft gegeven.
Maar al te vaak vergeten we onze verantwoordelijkheid en sluiten we onze ogen voor de uitbuiting van deze kinderen die geen recht hebben om te spelen, geen recht om te studeren, geen recht om te dromen. Ze hebben niet eens de warmte van een familie.
Elk kind dat gemarginaliseerd is, verlaten door zijn of haar familie, zonder scholing, zonder medische zorg, is een schreeuw! Een schreeuw die opstijgt naar God en het systeem aanklaagt dat wij volwassenen hebben opgebouwd.
Wanneer een kind verlaten is, is dat onze schuld.
We kunnen niet langer toestaan dat zij zich alleen en verlaten voelen; zij moeten onderwijs kunnen volgen en de liefde van een familie voelen om te weten dat God hen niet vergeet.
Laten we bidden dat lijdende kinderen – die vaak op straat leven, slachtoffers zijn van oorlog en geen ouders hebben – toegang krijgen tot onderwijs en de genegenheid van een familie herontdekken.