De video van de Paus Januari 2022

Elke maand spreekt de Z.H. de Paus alle gelovigen over de hele wereld in een video boodschap toe.

In de maand januari 2022 vraagt de paus ons te bidden bidden dat mensen die gediscrimineerd worden en religieuze vervolging ondergaan, in de samenlevingen waarin ze leven de erkenning en waardigheid zullen vinden die voortkomt uit het broer en zus zijn.

Paus Franciscus – januari 2022

Hoe kan het dat tegenwoordig veel religieuze minderheden gediscrimineerd of vervolgd worden?
Hoe komt het dat we in deze zo beschaafde samenleving toelaten dat mensen worden vervolgd simpelweg omdat ze hun geloof openlijk belijden? Dat is niet alleen onaanvaardbaar, het is ook onmenselijk en krankzinnig.
Godsdienstvrijheid beperkt zich niet tot vrijheid van eredienst – dat wil zeggen tot het houden van een eredienst op de dag voorgeschreven door de heilige boeken. Het houdt ook in dat we de ander waarderen in zijn of haar verschillen en in hem of haar ​​echt een broer of zus herkennen.
Als mensen hebben we zoveel dingen gemeen dat we samen kunnen leven en verschillen kunnen verwelkomen in de vreugde broers en zussen te zijn.
En dat een klein verschil, of een wezenlijk verschil zoals het religieuze, de grote eenheid van het mens-zijn niet overschaduwt.
Laten we het pad van de broederschap kiezen. Want we zijn of broers en zussen, of we verliezen allemaal.

Dit bericht is zichtbaar tot 08 februari 2022