De video van de Paus September 2021

Elke maand spreekt de Z.H. de Paus alle gelovigen over de hele wereld in een video boodschap toe.

In de maand september vraagt de paus ons te bidden dat we allemaal de moedige beslissingen nemen, de beslissingen die nodig zijn voor een soberder en ecologisch duurzamer leven; geïnspireerd door de jonge mensen die zich inzetten voor deze verandering.

Paus Franciscus – september 2021

Ik ben erg blij te zien dat jonge mensen de moed hebben om projecten voor de verbetering van het milieu en van de samenleving op te zetten; beide hangen nauw samen.
Wij volwassenen kunnen veel leren van jongeren, want bij alles wat met de zorg voor de planeet te maken heeft, staan ​​jongeren vooraan.
Laten we profiteren van hun voorbeeld, laten we nadenken, vooral in deze tijden van crisis – gezondheidscrisis, sociale crisis, milieucrisis. Laten we nadenken over onze levensstijl.
Over wat we eten, ons consumentisme, hoe we ons verplaatsen of ons gebruik van water, energie en plastic, en over hoe vele zaken vaak schadelijk zijn voor de Aarde.
Laten we ervoor kiezen te veranderen! Laten we samen met de jongeren op weg gaan naar een meer eenvoudige en milieuvriendelijke levensstijl.
En laten we bidden dat we allemaal de moedige beslissingen nemen, de beslissingen die nodig zijn voor een soberder en ecologisch duurzamer leven; geïnspireerd door de jonge mensen die zich inzetten voor deze verandering.
En ze zijn niet op hun achterhoofd gevallen; ze zetten zich in voor hun toekomst.
Daarom willen ze veranderen wat ze gaan erven wanneer wij er niet meer zijn.