De video van de Paus Juli 2021

Elke maand spreekt de Z.H. de Paus alle gelovigen over de hele wereld in een video boodschap toe.

In de maand juli vraagt de paus ons te bidden dat we in sociale, economische, politieke en conflictsituaties architecten zullen zijn van dialoog; architecten van vriendschap, dapper en gepassioneerd.

Paus Franciscus – juli 2021

In de Bijbel staat dat wie een vriend vindt, een schat vindt.
Ik zou aan iedereen willen voorstellen om verder te kijken dan zijn of haar vriendengroep en te werken aan de sociale vrede die zo noodzakelijk is voor vreedzaam samenleven.
Laten we vooral de armsten en meest kwetsbaren opnieuw ontmoeten; zij die zich bevinden in de marge van de samenleving. Laten we ons ver houden van populisme dat de angst van de mensen uitbuit zonder oplossingen te bieden; dat een mystiek voorstelt die niets oplost.
Laten we de sociale vijandschap afwijzen – deze maakt alleen maar kapot – en uitstijgen boven de “polarisatie”.
Dat is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet nu een deel van de politiek, de samenleving en de media vastbesloten zijn vijanden te creëren en om ze te verslaan in een machtsspel.
Dialoog is dé manier om op een nieuwe manier naar de werkelijkheid te kijken, om met passie de uitdagingen te beleven van het bouwen aan het algemeen welzijn.
Laten we bidden dat we in sociale, economische, politieke en conflictsituaties architecten zullen zijn van dialoog; architecten van vriendschap, dapper en gepassioneerd; mannen en vrouwen die altijd de hand uitsteken; zonder ruimtes voor vijandschap en oorlog.